Marijke2

Hoera, Ik kan alleen fietsen!!!!


Na 30 jaar is het me eindelijk gelukt met een tweewielig rijtuig zijnde “een fiets” te berijden .

Reeds jaren was ik op zoek om met m’n prothese (vanwege heup-desarticulatie niet zo evident) een fiets te vinden waar ik zonder veel ongelukken mee op het rechte pad bleef !

Deze ware openbaring heb ik dus te danken aan een ontmoeting op het ANVA- fietsweekend in Geraardsbergen met Frederik.


Frederik werkt als Sportverantwoordelijke UZ pellenberg dienst Fysische Geneeskunde en revalidatie, waar onder andere ook een” adviescentrum aangepast fietsen “is opgericht.

In één van de gesprekken tussen pot en pint (Anva blijft anva, eh!) kwam mijn lang gekoesterde droom tot vervulling en werd er nog wat doorgeboomd over de specifieke problemen van het op- en afstappen met een gewone fiets. Hij raadde mij dan ook aan de mogelijkheden te komen uittesten, wat we dan ook deden op een bloedhete dag in juni.

Ik had mijn verwachtingen niet al te hoog gespannen zodat de ontgoocheling niet te groot zou zijn.We werden fijn onthaald en er werd geen moeite gespaard om uit het ongelooflijk arsenaal fietsen en aanpassing op fietsen er een paar uit te proberen .

Gewone fiets met diverse aanpassingen leek niet te lukken ,maar met de laatste uit het rijtje lukte het wel .

Ik was direct verkocht, ik voelde het zodra als hij onder mijn kont schoof dat was hem !!

Na de rondjes die Frederik en Tuur al in het zweet hadden gelopen om me recht te houden op deze bloedhete dag zag ik reeds na een paar trappen dat ze achterop geraakten ,dit betekende dat ik “alleen fietste met ne velo op 2-wielen”.

Mensen ik moet jullie niet vertellen hoe dat voelde, hemels, zalig, vrijheid, alles ging door mijn hoofd en ik kon ieder wel kussen en 1/2 pellenberg op zijne kop zetten. Er werden nog wat mensen bij gehaald om het uitzonderlijk nieuwtje geloofwaardiger te maken !


Beste anva-fietsgezinde leden, ik kan jullie alleen maar adviseren: heb je een fietsprobleem hoe klein het ook mag zijn “ga ten rade en maak een afspraak “ bij het adviescentrum, deze mensen zoeken samen met jouw naar een geschikte fietsaanpassing !
U kan Frederik best rechtstreeks contacteren op: frederik.lenaerts@uzleuven.be +32 16 341 796

Niet aarzelen maar doen!!!


Fietsende groeten en tot één van Anva-fietstochten


Marijke

Copyright @ 2017 vzw ANVASPORT - webmaster@anvasport.be in samenwerking met

All Rights Reserved  -  Privacyverklaring