25 jaar Anvasport

25 jaar Anvasport


De fotos van de uitstap zijn nu te bekijken in onze Picasa gallery: Foto's 25 Jaar AnvasportEen video van de uitstap op youtube: Video 25 Jaar Anvasport

Woordje van Melissa


nog steeds in mijn hoofd: ‘alles mag je vragen maar dat niet…’ . 

Ietsje later stelde ik op mijn kousenvoeten  dezelfde vraag aan mijn kinesist Patrick Van de Vaerd en die zei onmiddellijk: ‘Waarom niet… er zijn nog geïnteresseerden!’.


25  jaar geleden werd dankzij Dr. Leus, Patrick Van de Vaerd en Peter Van Biervliet Anvasport geboren en werden de statuten neergelegd.

Zelf was ik toen nog maar 18 jaar.


Zo zijn we 24 jaar geleden met 15 prothesedragers + een fantastisch en aanmoedigend team om ons heen vertrokken naar Pichl-Vorberg. Dit was ons eerste skikamp!

Een pioniersproject werd op poten gezet!! Elk van ons was enorm nieuwsgierig of het skiën nog zou gaan en we wilden liefst skiën met de prothese!

Voor de eerste afdalingen konden we gebruik maken van het privé-liftje en -skiweide van de hoteluitbater.


Voorzichtig en met een klein hartje begonnen we eraan maar bij iedereen ging het goed tot zeer goed.

Op dag 3 zaten we allen al in het grote skigebied.


Nu 25 jaar later kan ik enkel zeggen: niet enkel is mijn onbereikbare droom hiermee uitgekomen maar wellicht die van velen onder jullie.

Een speciale dank wens ik hierbij te richten aan mijn ouders die me steeds steunden en blijven steunen tot de dag van vandaag toe (straks ga ik leren zitskiën), onvoorwaardelijke dank gaat uit naar Patrick, mijn kinesist en goeroe ; ) tevens dank aan Dr. Leus en Peter Van Biervliet voor de fundering van de vzw en last but not least: dank aan alle vrijwilligers die al die jaren belangeloos hun steentje bijgedragen hebben. Laten we verder 300% blijven gaan voor onze leuze: “wij verleggen de grenzen”!Copyright @ 2017 vzw ANVASPORT - webmaster@anvasport.be in samenwerking met

All Rights Reserved  -  Privacyverklaring