Geschiedenis

Geschiedenis


1987:

Oprichting van de feitelijke vereniging ter bevordering van sport voor gehandicapten. Gestart vanuit de loopschool van het Centrum Technische Orthopedie te Gent waar reeds een groot aantal geamputeerden een eerste revalidatie kregen om via sportbeoefening naar een optimalisatie van de eigen mogelijkheden te komen. Eerst werden er door de laatstejaars kinesitherapie enkele individuele sporters gevolgd in het kader van hun eindwerk. Nadien kwamen de eerste gezamelijke initiatieven onder de vorm van waterski-initiatiedagen. Hierbij was de bestaande vereniging V.V.W Integra en haar monitrice een enorme hulp, bij zoverre dat deze waterski-initiatiedagen nog steeds verschillende keren per jaar doorgaan en dit op verschillende waterplassen in Vlaanderen.


1988:

Eerste wintersportvakantie met prothesepatiënten. We trokken met een groep, bestaande uit 15 prothesedragers die vergezeld waren van enkele familieleden en/of vrienden (in totaal een 50-tal mensen), voor het eerst naar Oostenrijk, meer bepaald naar Pichl-Vorberg en logeerden in het dubbel hotel Ramsau Unterhorn & Oberhorn. De groep werd begeleid door een dokter-specialist, twee kinesisten, en twee orthopedische techniekers. Het success was zó overweldigend dat ter plaatse afspraken en plannen werden gemaakt voor een volgende wintersportvakantie.

Zoals eerder gezegd werden de waterski-initiaties verder gezet, maar daarnaast werd nog een windsurf-weekend ingericht. Deze sport was duidelijk moeilijker te beoefenen dan verwacht en bovendien dienden er enkele technische problemen te worden opgelost, o.a. het waterdicht maken van de prothesen. Deze problemen zijn intussen van de baan en een nieuw weekend kon dus gepland worden.

Ondertussen werd Anvasport omgevormd van een feitelijke vereniging tot een v.z.w., waarbij men niet moet aangesloten zijn om aan haar aktiviteiten te kunnen deelnemen, aangezien één van de doelstellingen is dat alle aktiviteiten ter bevordering van sportbeoefening door fysisch gehandicapten worden gesteund of dat ze door de vereniging zelf worden georganiseerd.


1989:

tweede skivakantie te Oostenrijk (Ramsau-am-Dachstein) is opnieuw een hit. Dit keer reizen we met het vliegtuig! Ons hotel heet Kobaldhof. Er worden zeer goede resultaten bereikt. Iedereen is buitengewoon tevreden.Een vergelijkbaar skikamp als in '88, maar wel met verschillende andere mensen, nieuwe impulsen. Deze verandering in de groep is zeer positief aangezien op deze manier steeds meer mensen in staat zijn om zelfstandig sport te beoefenen. De waterski-initiaties gaan verder zoals de voorbije jaren.


1990:

Begin januari was er een nieuw skikamp in Frankrijk (Gresse en Vercors). Niettegenstaande er weinig sneeuw was, kon men toch van een succes spreken. De sfeer was optimaal en door het gebrek aan sneeuw kon men van de mogelijkheden gebruik maken om andere sporten te beoefenen (mountain-bike, tennis, paardrijden,...). Er wordt gehoopt op een forse uitbreiding van het aanbod van de te beoefenen sporten, zoals badminton, volleybal en self-defence (karate).


1991:

voor een tweede maal doet Anvasport Gresse en Vercors aan te Frankrijk om er te gaan skieën met prothesepatienten.

Het eerste kayakweekend wordt georganiseerd te Chiny (Florenville) van 18 tot 20 oktober in het Centre ADEPS. Dit nieuwe initiatief wist een 20-tal personen te bekoren zodat het weekend als een groot sportief succes kon beschouwd worden (ondanks het slechte weer en het weinige water...).

Eveneens in de maand oktober (zat.5/10) vond de eerste en ondertussen alom bekende en befaamde Breughelavond plaats. De Breughelavond werd voorafgegaan door een initiatiedag van indoorsporten in het GUSB.

Sinds november 1991 geeft Anvasport onder leiding van voormalig zwemkampioen Jean-Pierre Duportail haar leden de kans om elke woensdag tussen 21u en 22u gebruik te maken van zwembad 'de Ceder'. De bedoeling is de drempelvrees voor geamputeerden te verlagen.

Primeur voor 91 waren de eerste getypte vergaderingsverslagen...

En verder: waterski, badminton, een sportnamiddag


1992:

het jaarlijkse skikamp vond plaats in Frankrijk te Gresse en Vercors (van 17 tot 26 januari).

Een tweede exploratiekamp vindt plaats van 19 tot 27 december in Spiszak te Tsjechoslowakije.

Op zaterdag 9 mei organiseert Anvasport haar eerste fietstocht. De opkomst (40 pers) viel beter mee dan het weer.

13 juni '92 : een mijlpaal in de geschiedenis van Anvasport: PARACHUTESPRINGEN voor geamputeerden. Mogelijkheid tot mono- of duosprong.

Het eerste watersportweekend aan het Veerse meer van 25 tot 27 september! 40 personen schrijven zich in om te kayaken, surfen, zeilen en waterskieën.

Verder: de gebruikelijke kaas- en wijnavond die voortspruit uit ons skikamp om gretig foto's uit te wisselen, het kayak-weekend te Chiny, een fietstocht in Klein-Brabant en in Damme, een surfweekend te Hazewinkel, WK aan het Veerse Meer en de Breughelavond + elke woensdag zwemmen


1993:

23 tot 31 januari : skikamp te Kitzbühel in Oostenrijk

Op 20 november gaat Anvasport gaan schaatsen. Plezant initiatief, grote opkomst. Voor herhaling vatbaar!

Verder: de kaas- en wijnavond, fietsen te Blaasveld, waterskiën, het watersportweekend aan het Veerse Meer, het Breughelfeest + elke woensdag zwemmen in de 'Ceder'.


1994:

skikamp in Goldegg-Weng te Oostenrijk, hotel Lärchenhoff. Deze keer werden we vergezeld van de BRTN voor de realisatie van het programma 'Zonder Voorschrift' over skieën met Wannes.

Een tweede exploratiekamp gaat door in Tsjechië

Bowling wordt mogelijk gemaakt in Gent om de 14 dagen.

De verkoop van de eerste Anvasport-sweaters start.

Een ombudsman in de persoon van Marc Van Assche wordt aangesteld.

NAJAAR '94: HET EERSTE BOEKJE VAN ANVASPORT WERD ONDER DE DOOPVONT GEHOUDEN EN KREEG DE NAAM 'ANVASPORTJE'

Verder: schaatsen, waterskiën, fietsen in de Leiestreek, een kayak-dag op de Dijle, een kayak-WK in Alle-Sur-Semois, watersportweekend, de kaas- & wijnavond alsook de Breughelavond, elke woensdag zwemmen te Deinze.


1995:

20 tot 29 januari : skikamp in Goldegg-Weng te Oostenrijk.

5 juni: show in de Royal Club te Gent met lancering CD ten voordele van Anvasport. De CD 'Kaak,kaak, nen dreidekker' bevat talrijke volksliedjes in het Gents.

Avondwandeling ter voorbereiding op de dodentocht

11 augustus: DE Dodentocht te Bornem. Marc Van Assche is coördinator.

19 augustus: VISSEN OP ZEE !!!

24 november: EERSTE BROUWERIJBEZOEK (ook genoemd 'culturele uitstap') - om eens van een echte Anvasport-activiteit te spreken!!! Vanaf heden jaarlijks georganiseerd door ons allerbeminde barvader Patrick Van Peteghem.

Verder: schaatsen, kayak-WK, fietstocht in de omgeving van Londerzeel, Kaas-&wijnavond in een Dierenpark, het watersport-WK, de gebruikelijke Breughelavond, brouwerijenbezoek, waterskiën (deze keer gecombineerd met een avondwandeling), elke woensdag zwemmen met Jean-Pierre.


1996:

ook dit skikamp gaat door te Goldegg-Weng en opnieuw in het Hotel Lärchenhof (fam. Zegg) van 19 tot 29 januari om 150 pistes 'onveilig' te maken.

24 tot 26 mei: EERSTE WEEKEND IN DURBUY :mogelijkheid tot kajak, rafting, speleologie, mountain bike, paardrijden, zwemmen,... en dit alles aan een uiterst democratisch prijs!

24 augustus : voor het eerst INDOORSKI in de 'Mont Blanc' te Roeselare

Creatie van de Anvasport promotiefolder!

Verder: een fietstocht oa te Gent, polyvalent WK in Durbuy, 2e Anvasport deelname aan de dodentocht, elke woensdag zwemmen, watersportweekend in Nederland, Kaas-& wijnavond in Lochristi, Breughelavond dit jaar (voor 1x) omgetoverd tot een paëlla-avond in de zaal van de reinigingsdienst van stad Gent en zoals steeds de laatste aktiviteit op het jaar : het brouwerijenbezoek.


1997:

skireis (1 tot 10 maart) ter gelegenheid van het 10-JARIG bestaan van ANVASPORT naar CANADA !!!

een taal erbij en een nieuwe look voor 'het Anvasportje' : vanaf nu ook in het frans en een zachtgele cover.

25 januari: langlaufen in de Ardennen

21 mei : Atletiekdag voor mensen met een beenprothese met demonstratie van para-olympische atleten uit Amerika en België.

9 augustus : dit jaar neemt Anvasport deel aan de fietsdodentocht. We doen 100 km met de fiets!!

Annies 1ste Paaseierenactie met medewerking van Lion's Club Leieland is een voltreffer!

Verder: fietsdodentocht wint het op de klassieke dodentocht, elke woensdag zwemmen met JP, indoor-ski, water-ski, fietsen in Schelle en in Brugge, Kaas-& Wijnavond,WK in Durbuy voor polyvalente sporten,watersportweekend, atletiekdag te Tongerlo, Breughelavond te Melle, en last but not least: het brouwerijenbezoek.


1998:

23 januari tot 1 februari (voor de verandering) te Goldegg-Weng te Oostenrijk. Dit jaar initiatie snowboard! 3 april: de 1ste DUIKINITIATIE georganiseerd door Ann Vanackere in het zwembad te Wetteren.

30 augustus: een fantastische BRUNCH en een koele DUIK in recreatie oord "Het Kluisbos" : een geslaagde activiteit met meer dan 50 aanwezigen!! Erik en Viviane nemen dit jaarlijks initiatief op zich.

12/12: pre-skisamenkomst was een groot succes: 35 geïnteresseerden

Verder: elke woensdag zwemmen in de 'Ceder' (nu van 20:15 tot 21:15), Kaas- & wijnavond, jubileumfeest Karate, paaseierenactie Annie, schaatsen in de Kristalijn te Gent, waterskiën, fietsen te Wetteren en in de Vlaamse Ardennen, WK in Durbuy,fietsdodentocht in augustus, Veerse Meer-WK, Breughelavond te St.-Amandsberg, brouwerijenbezoek, pre-skisamenkomst + Annie's paaseierenaktie.


1999:

19 tot 28 februari : hotel "La Grande Lanière" aux Gets in de Haute Savoie. Een uniek skidomein aan de voet van de Mont Blanc dat aansluit op de 'Portes du Soleil', het grootste ski-gebied ter wereld, nabij Morzine-Avoriaz. Er zijn meer dan 625 km pistes. Het hotel is vlak aan de piste gelegen, waar zowel beginnelingen als gevorderden hun gading kunnen vinden. Snowboarden neemt een vaste plaats in het Anvasport ski-gebeuren.

4 september: Karting in het "Brussels Kart Center"

20/11 gaat Anvasport de bowling tour op. Unanieme mening: fantastisch!

4 december: pre-ski te Peer "Snow Valley" als voorbereiding voor het echte skikamp.

Verder: Kaas- & wijnavond, fietsen te Zottegem, zwemmen in Deinze, ,Annie's paaseierenactie, water-ski door Mich, WK Durbuy, duikinitiatie, fietsdodentocht+gezinsfietstocht, watersport-WK aan het Veerse Meer, 'den Breughel', brouwerijenbezoek, brunch Kluisbos, fietstocht Brugge/kust.


2000:

Wegens het grote succes van vorig jaar gaan we terug naar Les Gets. We logeren terug in hetzelfde hotel bij het uiterst gastvrije koppel: Olivier en Anne. Het skikamp gaat door van 7 tot 16 januari en is weerom een voltreffer!!

26 febr.: Arnaud organiseert een partijtje muurklimmen te Aalst

10 maart : EERSTE MOTORTREFFEN : een onvergetelijke gebeurtenis en daarbij een overweldigend succes. Een initiatief van Flori & Marleen.

The Boss (Patrick Van de Vaerd) gaat naar Oregon, USA, voor een ski-cursus voor monitoren in het 'National Sports Center for the Dissabled'.

Verder: Kaas-& wijnavond, badminton, Stefs fietstocht te Wetteren, duiken met An & Wim, WK-Durbuy, waterskiën met Mich te Schoten, fietsdodentocht + gezinsfietstocht te Bornem, elke woensdag zwemmen, elke eerste dinsdag van de maand indoor-skieën te Komen,

Volgen: brunch op de Kluisbos, fietstocht in de omgeving van het Zoniënwoud, WK-Veerse Meer, den Breughel, brouwerijenbezoek en het jaar 2000 afsluitend met een heuse bowling-happening.


2001:

Het jaarlijkse skikamp in januari in Les Gets (Frankrijk) krijgt voor het eerst een aanhanger tijdens de paasvakantie in april. Beiden waren voltreffers!

Annies paaseieractie heeft opnieuw alle records verbroken!!

WK-Durbuy, waterskiën met Mich te Schoten, de fietsdodentocht + gezinsfietstocht te Bornem, elke woensdag zwemmen, watersport-WK Veerse Meer. Het zit er allemaal dit jaar weer bij.

'Snow Mountain' blijft onze vaste indoor skipiste die we op regelmatige tijdstippen aandoen.


2002:

EEN JUBILEUMJAAR : 15 JAAR ANVASPORT

- In februari skiën we optnieuw in Les Gets (Frankrijk). Een primeur ditmaal is de overkomst van de Amerikaanse skimonitrice Beth Fox van Winterpark (Colorado/USA), gespecialiseerd in skiën met andersvaliden, die komt lesgeven. We nemen deze kans met beide handen aan!

- Op de kaas- en wijnavond tussen de 2 skikampen in worden de foto's geprojecteerd van 15 jaar Anvasport in ongecensureerde versie.

We kunnen terecht met fierheid terugblikken op onze prestaties.

2e week van de Paasvakantie doen we een nieuwe skilocatie aan: Chatel (Frankrijk) / Portes du Soleil.

- Bowling, indoorskiën, duikinitiatie, familiefietstocht, WK Durbuy, waterskiën met Mich te Schoten, fietsdodentocht te Bornem, The Brunch, watersport-WK Veerse Meer, Breughelavond, wekelijkse zwemsessie, alles staat terug op het programma.


2003:

- wie mee kon gaan gedurende het skikamp in januari heeft de beste sneeuw mogen meemaken van de laatste 15 jaar! Sommigen spraken van poedersneeuw, andere van suikersneeuw, nog anderen van iets magisch. Een energieke en moedige Anvasporter gaat de uitdaging aan om op verschillende manieren naar beneden te komen (zitski, snowboard,...) waarbij we niet mogen vermelden dat die persoon 2 bovenbeenamputaties heeft. Het mogen mee helpen slagen van dit initiatief van deze jonge man maakte dit skikamp voor velen onvergetelijk. Bravo!

- Verder blijft Jean-Pierre zich inzetten als zweminstructor in de Ceder te Deinze, zijn we naar Durbuy op weekend geweest voor een waar adventure camp.

- Brunchen en zwemmen konden we doen op de Kluisberg. We mochten weerom een onvergetelijk watersportweekend meemaken aan het Veerse Meer.

- Onze Breughelavond was zoals alle vorige keren ook deze maal een hit in de roos.


2004:

- van 30/01 tot 08/02 mochten we een 1e skikamp meemaken met geniale skicondities (massa's zon inbegrepen!). Ook nummer 2 was enorm geslaagd!

-Een nieuwe wind waait door ANVA! M. wordt voorzitster(nadruk op ster), ze zal de beweging leiden met ijzeren hand en dito been! Marleen wordt penningmeester: ook zij zal dat met verve doorstaan (weliswaar zonder prothese's).

-We hebben helmpjes aangekocht voor ski- en surfgekken!: dit geeft minder naaiwerk en overuren voor Wim in de veranda van het hotel.

- we kregen onze 1e award namelijk de Tony Fakkel award

-Brouwerijbezoek op 12 oktober:ik vraag me nog steeds af hoe dat kadert binnen de sport? "levertraining" voor de apres ski? Of uitspattingen op veerse meer? Of Durbuy?

-Op 20 november misdraagt men zich wedermaal: Een whisky degustatie onder het pervers leiderschap van "the Boss" maakt deel uit van een anva-activiteit!

-En op het veerse meer pleegt johan voor het eerst nuttige arbeid: hij stopt half vrijwillig een fietsband, de basis voor een later flamboiant leiderschap inzake fietshappenings is nu totaal onbewust gelegd..


2005:

- Nieuw dit jaar: Schaaktornooi (Daders: Bert en Lies) Prachtinitiatief wegens lichamelijk niet lastig en mogen zitten op stoeltje met hete koffie! Deelnemen is belangrijker dan winnen en iedereen gaat met een massa melkprodukten en afgeleiden naar huis, een overdaad aan promoprijzen!(Burps!)

- Bowling te lochristi: een gezellig samenzijn!

- Flori beklimt de mont Blanc, hij moet helaas de poging staken wegens rotweer op 4270m, Hij zat in de put op die hoogte, wij waren in de wolken over zijn kunnen..

- Er is en tentenkamp in Hasselt gepleegd door Jean Neven. Bedoeld als sportweekend met allerlei disiplines draait het door zijn eigen (over)organisatie uit op een gastronomisch weekend! (De gekozen eetlocaties- ontbijt en middagmaal /diner zijn ongelooflijk superbe –totaal buiten zijn wil!-!) En de muffe legertenten met harde britsen nemen we er graag bij!

- Het zwemmen zit wat in een dipje, weinig volk. Het mag blijven bestaan dankzij gedrevenheid van de "badmeester". Maar het zwemmen gaat alvast door tot 2009 … blijkt achteraf...

- De 2 skikampen blijven onze vaste waarde!


2006:

- De 2 skikampen blijven een succesverhaal. Voor het eerst gebruiken de deelnemers fluo-gele veiligheidsjasjes. Zo zijn alle Anvasporters in één oogwenk op gelijk welke bergflank perfect herkenbaar.

- Zeilinitiatie te Brugge, behoorlijk wat volk!

- Anva neemt deel aan Thriatlon op 20/ 08!

- Veerse meer succes! 65 deelnemers!

- M. doet bedevaartstocht naar Santiago: ze komt helaas terug met nog steeds één been maar wel met een beter karakter! .. er is dus weldegelijk toch een wonder gebeurd..

- Twinkey , troetelkind van vele onder ons verliest haar strijd en verlaat ons veel te vroeg.


2007:

voor het eerst wordt er naast het klassiek skikamp en het familieskikamp wordt er een heus zitskikamp.

Eerste wapenfeit van john with something missing on: fietsweekend "hoge rielen" : fietsparadijs limburg verkennen vanuit een prachtig gelegen oud legerkamp!

Een vaste waarde en doe-al verdwijnt uit het CTO: Annie gaat op pensioen. En we krijgen iets fris en fruitig in de plaats: Kathy (pattent en ad rem!)


2008:

- 26 april:kanotocht in Gent en eerste dag stralend weer: organisator Bert kiepert om ter animatie van het gehandicaptenbestand en legt bijna de loodjes.

- Primeur en als zeer geslaagd ervaren: Fietsweekend in St-Valerie sur Somme op 10-11-12 mei: prachtweer en een openbaring voor velen hoe fietsvriendelijk Frankrijk "hier en daar" al is!

- een stormachtige zeilinitiatie te Oostende op 7/6 : debut van Livia: ze zal echter in bijna elke mogelijke sportdiscipline opduiken aangeboden door Anva, en het lukt haar allemaal behoorlijk, en met flair.

- Fietstocht Bornem 3 Augustus: De familietocht herpakt zich, behoorlijk wat deelnemers. Johan is verbaasd dat niemand geïnteresseerd is in zijn gratis aangeboden handtekeningsessie.

- 3 skikampen worden er georganiseerd en allen met een groot succes!


2009:

Voor het eerst gebruiken de monitoren op de pistes een uniform, namelijk fel geel gekleurde ski-jassen met ons logo erop vooraan en achteraan. Het effect is geweldig: we zijn van alle kanten super zicht- en herkenbaar.

Activiteiten die eruit springen: het fietsweekend in de Hoge Rielen en kanovaren op de Nete.

Vaste activiteiten: onze paradepaardjes: we organiseren een staand- & zitski- + familieskikamp. Verder boden we ook volgende activteiten aan: een zeilinitiatie te Brugge, meerdere waterski initiaties, 1 skitrainingskamp te Komen, ski-initiaties samen met revalidatiecentra, Adventure weekend Durbuy, fietsdodentocht Bornem, Watersportweekend Veerse Meer, ski-dagen te Komen, Peer en Terneuzen alsook de alom bekende kaas- en wijnavond + Breughelavond.


2010:

Dit jaar wint Anvasport de Verkiezing ‘To Walk Again’ trofee.

We bieden voor het eerst een heus intiatie-indoor-ski-weekend aan te Komen.

We organiseren volgende skikampen: 1x staand, 1x ziskikamp, 1x familieskamp, alsook waterski initiaties, Adventure weekend Durbuy, fietsdodentocht Bornem, Watersportweekend Veerse Meer, 6 ski-initiatiedagen te Komen en Peer.

De jaarlijkse kaas- en wijnavond + Breughelavond blijven 2 klassiekers.


2011:

We proberen een nieuwe skibestemming uit: Val Cénis: de accommodatie is aangepast maar de pistes zijn erg moeilijk. Les Gets blijft onze voorkeur uitdragen.

Onze kaas- & wijnavond wordt voor het eerst vervangen door een ‘Thaise avond’ te Oudenburg bij één van onze sponsors met voorafgaand een heerlijke fietstocht.

De activiteiten die jaren voorheen volk bleven aantrekken, worden verder aangeboden. De benefietavond ook wel Breughelavond of warme beenhespavond maakt dat onze kas weer op z’n positieven komt. Dit jaar krijgen inschrijvingen op de benefietavond voorrang qua skikampinschrijving. Op die ene en zelfde avond zitten de 3 skikampen vol!!


2012:

we bestaan 25 jaar! Dit moet gevierd worden!! Samen met alle vrijwilligers gaan we op stap of eerder: de boot op voor een dagje Leievaren. Ook staat onze Breughelavond in het kader van het 25 jaar-jubileum. Feest voor iedereen! Voortaan stappen we af van de formule ‘staand- en zitkamp’. We gaan terug voor 2 gemengde kampen en met positief gevolg! Vaste activiteiten: onze 6 ski-initiaties (3 in Komen+3 in Peer) raken niet alleen bekend bij mogelijks nieuwe anvasporters maar ook bij nieuw geïnteresseerde begeleiders en monitoren en kennen een groot succes. We gaan dit jaar voor 2x een gemengd kamp+1x familieskamp: allen in Les Gets. Met super ervaren BLOSO monitrice Miche De Moor zetten we ons terug schrap voor x-aantal waterski-initiaties verspreid over gans Vlaanderen. Zeilen vindt vanaf dit jaar elke 1e zaterdag van juni plaats in de Gavers te Harelbeke. En nog meer goed nieuws: we zitten weerom aan een recordverkoop van onze paaseitjes dankzij Francine Naudts. De andere ‘vaste’ waarden bij Anvasport blijven gelden!


2013:

Dit jaar starten we weer met onze skikampen, zittend en staand in Les Gets en in de paasvakantie ons familie skikamp.

Ondertussen werd onze paaseierenactie een succes en alsook onze deelname aan de aflossingsmarathon te Gent.

Ons fietsweekend had plaats te Blankenberge met een grote diversiteit aan deelnemers en fietsen en aansluitend bij dit weekend had onze kaasavond plaats.

Jochem Coolen rijdt dit jaar 3000km van Spanje naar België met zijn handbike.

Tuur en kompanen rijden in juni op de Mont-Ventoux en fietsten 10.000 euro bij elkaar ten voordele van anvasport.

In juni had onze nieuwe activiteit plaats te Nieuwpoort onder leiding van Geert en zijn Outsiders.

De familie Vlaemynck sponsorde met de verkoop van 1200 kilo tomaten de kassa van anvasport alsook Evelien De Boever met E-flower.

In augustus was er onze fietsdodentocht en in september het weekend aan het Veerse meer.

Ondertussen lopen onze watersportactiviteiten doorheen het ganse seizoen.

Tijdens de breughelavond neemt M. afscheid en geeft zij het voorzitterschap door aan Ronny.

Het laatste kwartaal hadden verschillende ski-initiaties plaats.

Carolien nam de organisatie van de paaseierenactie over van Francine van wie we afscheid moesten nemen alsook van Maarten Wens.


2014

Voor de laatste keer waren onze skikampen in Les Gets een succes.  Danny heeft er nog van genoten.

Onze skibegeleiders kregen ook een nieuwe outfit.

Ronny is ondertussen onze bedrijvige voorzitter.

Het fietsweekend heeft plaats gehad in Maldegem.

Bjorn heeft voor een goede organisatie en een prachtige locatie gezorgd. Aansluitend was er onze kaasavond.

In juni moesten wij afscheid nemen van Stefaan De Moor bij velen een gekend medewerker van anvasport.

Het laatste weekend van juni had voor de tweede maal plaats in het Kraaiennest van de Outsider Coast te Nieuwpoort waar we weerom een prachtig weekend te beleven.

Tijdens de zomer was er een volle watersportkalender en de fietsdodentocht in Bornem.

In september waagden we ons weer op de rotsen en in de kano te Durbuy.

In oktober zorgde de Breughelavond voor de nodige sponsering.

In voorbereiding van de skikampen naar de nieuwe bestemming, Le Corbier, kennen de initiaties in Peer, Komen en Terneuzen een groot succes.


2015

Ondanks enige aanpassing zijn de skikampen op onze nieuwe locatie in Le Corbier goed verlopen.

Met dank aan al degenen die door onze paaseierenactie de activiteiten van anvasport steunden.

Herentals werd dit jaar onveilig gemaakt door tal van enthousiaste bizarre fietsers.

In Nieuwpoort hebben we naast de sportactiviteiten begeleid door de Outsiders ploeg ook een stukje geschiedenis van de eerste wereldoorlog in de Westhoek herbeleefd.

Watersportactiviteiten, fietsdodentocht, ski initiaties, avonturenweekend in Sy en Breughelavond vormen weerom de aanloop naar 2016.


2016

Opnieuw waren we te gast in Le Corbier voor onze 3 skikampen. Zoals altijd met volle bezetting en geweldige sfeer.

De paaseierenactie was opnieuw een groot succes.

De liefhebbers van watersport konden zich uitleven te Knokke, de fietsers konden dan weer terecht voor een weekend in Kortrijk en de gezinsfietsdodentocht te Bornem.

De andere outdoorsporten werden dan weer beoefend op een weekend bij de Outsider Coast te Nieuwpoort en een avonturenweekend te Sy.

Feesten werd dan weer gedaan op onze jaarlijkse Breugelavond, ditmaal te Melle.

Vanaf oktober werden dan de ski-initiaties opgestart te Komen, Landgraaf en Terneuzen.

Als afsluiter van het jaar werd samen met de Outsider Coast 4 dagen geroeid ten voordele van Anvasport. Het hele team bracht tijdens "de warmste week" meer dan 40.000 euro in de verenigingskas.


Copyright @ 2017 vzw ANVASPORT - webmaster@anvasport.be in samenwerking met

All Rights Reserved  -  Privacyverklaring