Marijke

Fiets-tip van Marijke


Beste Anva-sporter,


Sedert vorig jaar mag ik mij de gelukkige eigenaar noemen van een fiets waar ik als geamputeerde van een desarticulatie toch zelfstandig kan mee rijden, dwz dat ik voortaan geen aangeduide vrijwilliger meer nodig heb om mij per tandem te verplaatsen. Vorig jaar werd via het rijksfonds een bijdrage ter beschikking gesteld voor een tandem, maar vermits we er al ene hadden en die nog in goede staat, was vond mijn echtgenoot, die meestal de aangeduide vrijwilliger is, dat het misschien eens tijd werd om een oplossing te zoeken om alleen per fiets op stap te gaan.

Een paar pogingen met een gewone driewieler waren nog niet gelukt vanwege de kracht die ik moest ophoesten bij de hellingen-bruggen (en daar zijn er heel wat in België).

Van Sparta brachten ze toen de fiets met batterij uit(zie foto), die brengt je enige kracht bij als het nodig is maar je moet toch altijd zelf blijven trappen.

Alleen het evenwicht was dan nog een probleem,op aanraden van mijn prothese-maker ben ik dan bij www.haverich-reha.de terecht gekomen .Deze firma heeft ook de gehele fiets met wielen ter beschikking maar naar onderhoud en herstelling van de fiets toe opteerden we toch voor een fiets bij de plaatselijke dealers te kopen.

Deze telescopische wielen werden dan gemonteerd op de sparta-fiets Eerst hadden we voor wielen zonder lucht geopteerd maar dit was geen goede beslissing na 50km zat ik met vierkante wielen door het afritsen van ons ideaal wegennet. Dan maar luchtbandjes die dezelfde zijn als de voorwielen van een rolstoel.

Voor de fiets mag je rond de 2000€ rekenen en de wielen 500€..((((Maar een bereidwillige fietsenhandelaar kom je al een heel eind verder))))

Mochten er mensen zijn die meer inlichtingen willen, kunnen zij ons altijd contacteren, wij helpen jullie graag verder

Johan en Marijke Vlaemynck - johan.vlaemynck@pandora.be

09/3803006-0494/508106

Copyright @ 2017 vzw ANVASPORT - webmaster@anvasport.be in samenwerking met

All Rights Reserved  -  Privacyverklaring